Modern operett Mohácsi módra

2016.05.04 07:08

Operabál, Balaton, Ferihegy - pardon, Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér - csupa nemzeti jelentőségű helyszín, ahol Mohácsi szereplői szerencséjüket, politikai és anyagi boldogulásukat keresik. Találkozunk közben a Hanggal, a megélhetési Szegény Emberrel és a vak komondor esetével, és természetesen szerelmi bonyodalmak is akadnak. Miközben az operettben megszokott happyendig eljutunk, remekül szórakozunk. Persze Mohácsihoz híven felszisszenésekre is bőven van alkalmunk, ahogy a jelen és közelmúlt társadalmi és politikai fricskáit kapjuk az arcunkba. 

Kovács Mártonék zenéje ismét remek, modern és fülbemászó, a szerző jellegzetességeit megőrizve, és az előadás végére még egy igazi operettfinálé is jut. A dalok szövegeire érdemes figyelni, a szellemes és aktuális versek többszöri meghallgatást érdemelnek. A táncjelenetek remekül koreografáltak és még egy igazi klasszikust, Latabár Kálmánt idéző jelenet is jut Debreczeny Csabának - remekül kivitelezve. 

Az első sorban ülve különösen Takács Nóra Diána (a Hang) és Nagy Zsolt (a menedzsere) kettőse tűnt fel, akik láthatóan nagyon élvezték a játékot és remekül működött köztük a kémia. De Pogány Juditnak is remek mondatok jutnak, amiket tűpontosan helyez el, Kurta Niké hangja fantasztikus, Für Anikó pedig rengeteg érzelemmel, átéléssel alakít.

A hosszú, 3,5 órás darab dinamikája egyszer-kétszer megtörik és az előadás picit leül, de ez sosem tart sokáig. Végig leköti figyelmünket, magával ragad a zene, a helyzetek, amiből nem csak vidám, de szívbemarkoló is akad. Aktuális, modern, igazi Mohácsi-élmény, érdemes megnézni.