Isler-teszt

2015.01.20 06:42

Ez egy különleges ajánló lesz, ezúttal nem színházi előadásra hívom fel a figyelmeteket. Nem csak kultúrával és jó előadásokkal él az ember, időnként nem árt némi táplálékot is magunkhoz venni, még ha éppen színházban vagyunk is. Édesszájú lévén, inkább a sütemények vonzanak, így leteszteltem Nektek a nagyobb színházak islerjeit, csak hogy tudjátok, hol érdemes megkóstolni. A sütit 1-5-ig pontozom, majd igyekszem meg is magyarázni döntésemet.

Belvárosi Színház – 1 pont (400 Ft)

Az árához képest kicsi. Arról nem is beszélve, hogy az előadás előtt fél órával csak egy darabot találtunk, így barátnőmmel feleznünk kellett. Ízre unalmasnak mondanám, olcsó gyümölcsízzel van a két réteg összeragasztva, és ráadásnak még apró cukorgyöngyök is vannak a tetején, teljesen feleslegesen.

Örkény Színház – 2 pont (400 Ft)

Ez egy fokkal jobb, nagyobb is, de nem hoz lázba – valószínűleg bármelyik boltban kapok ilyen minőségben.

Katona József Színház – 4 pont (300 Ft)

Nem túl nagy, de ez talán nem is baj. Eperlekvárral van összeragasztva, amitől túl édes lesz. Ami miatt több pontot kapott, az a lekvárban lévő fűszer – szerintem fahéj, de lehet, hogy tévedek –, amitől különleges lesz és kellemes utóízt hagy a szájban. A Kamrában is kapható ugyanaz a termék.

Vígszínház – 5 pont (300 Ft)

Egyértelműen a nyertes. Ez egy elég nagyméretű sütemény, talán három falattal több is az elégnél, bár nehéz abbahagyni, mert nagyon fínom. A baracklekvár kellemesen savanyú (bár a 2. tesztalkalomnál kicsit kevesebb lekvár volt a sütiben), a tészta ropogós, a csoki nagyon finom, igazán tökéletes kombináció.

Szóval, ha igazán jó islert szeretnétek enni, irány a Vígszínház büféje. Ami egyébként gyönyörű, érdemes megkeresni, ahelyett, hogy az előcsarnokban lévő pultoknál állunk sorba.

És ha már sorbanállás, egy tipp: sokan nem tudják, de a színházak büféjében elő lehet rendelni (a fenti színházakban valamennyiben teszteltem, a Belvárosi kivételével, és mindenhol elérhető ez a szolgáltatás, szerintem kifejezetten örülnek neki). Az előadás előtt kiválasztod, amit szeretnél, kifizeted, a szünetben pedig csak leülsz a kikészített enni-innivaló mellé, és kárörvendően nézed a büfénél álló hosszú sort. Így nem két perc alatt kell megenned a perecet és felhajtanod a bort – no és ez remek módja annak, hogy villogj a barátnő vagy a szülők előtt. A Vígszínházban ezt is stílusosan csinálják: a gyönyörű büfé egyik asztalán egy kis tálcára kikészítve vár Rád a kifizetett termék. Igazán elegáns. 

Frissítés 2015.02.10.:

Az Örkény Színház islerjét újrateszteltük és fejlődést tapasztaltunk. Az új isler nagyobb és ízletesebb, tesztelőtársunk 4,5 pontot adott a süteménynek. Így most már ezt is szívesen ajánljuk!